Gulvvarme

Vannbåren gulvvarme

ABK-Qviller leverer moderne vannbårne gulvvarmesystemer til bolig og næring. Vi har spesialkompetanse på effektiv varmefordeling i alle typer bygg.

Gulvvarme dekker store flater, og derfor er lunkent vann (vanligvis 25 til 40 °C) nok til å gi god komfort. Vannet sirkulerer i lukkede sløyfer av spesialrør med svært lang levetid. At vannbåren gulvvarme har såpass en stor andel strålingsvarme gir systemet spesielle egenskaper.

Vannbåren gulvvarme gir komfortabel oppvarming

Vannbåren gulvvarme er oppvarmet vann som sirkulerer i boligen via rør i gulv. Temperaturen er jevn over hele gulvet, og små temperaturforskjeller mellom gulvet og lufta gir et godt inneklima. Med gulvvarme unngår du også kald trekk langs gulvet. Det er imidlertid viktig med god isolasjon slik at varmen ikke stråler nedover. Temperaturen styres enkelt for hvert rom. Det gir økt bokomfort og et lavere energiforbruk. 

Høy fleksibilitet og energieffektivt

Gulvvarme klarer normalt å dekke hele husets varmebehov. Vannet varmes effektivt opp av ulike fornybare energikilder. Varmepumper fungerer ekstra effektivt med vånnbåren gulvvarme siden vannet kan ha en lavere temperatur når varmen skal fordeles utover hele romarealet.

ABK-Qviller er Norges største importør av varmepumper, varmeopptak og aircondition. Vi er en totalleverandør innen energibesparende varmesystemer. Les mer om våre vannbårne varmesystemer: "Raske radiatorer og smarte skap".

Skånsomt og trygt

Temperaturen på vannet gjør at gulvvarme er skånsomt, og egner seg perfekt til heltre gulv, parkett eller laminat. Vannbåren gulvvarme er tryggere enn elektriske gulvvarme: Den gir mindre fare for sprekker i parkett og tregulv, eller svimerker i gulvbelegg. Du får lang levetid på både system og gulv. Gulvvarme er også en estetisk bra løsning som ikke stjeler plass i rommet, noe som forenkler innredning, møblering og renhold.

ABK-Qviller bidratt til gjennomføringen Standard Norges Gulvvarmeveileder med formål om å informere om effektiv og riktig installasjon, og optimal drift.

Gulvvarmeveileder
Katalog, Clivet produktutvalg 2017

Last ned PDF

Les mer om våre produkter

Petter Hagen
Salgsansvarlig vannbåren varmedistribusjon

Vi har lansert en ny digital portal

OBS! Denne siden vil snart bli faset ut. Klikk under for registrering til vår nye portal og sikre deg tilgang til ekstranett, nettbutikk og leadsportal.